Zenliv del 2

Zenliv del 2

Program nr. 2 af 4. Kataliya Kirkegaard interviewer Søren Hauge.
Et program om spiritualitet om en rejse fra hovedet og ned til hjertet.

Søren Hauge: Forfatter, foredragsholder & medstifter af SoulFlow uddannelsen
Oprindeligt er Søren Hauge udannet magister i idehistorie og filosofi fra Aarhus Universitet.
I 2012 oprettede Søren Hauge uddannelsen SoulFlow i samarbejde med Kenneth Sørensen.
SoulFlow er en healingsterapeutisk metode, som også trækker på indsigter fra Incarnational Spirituality, integral psykologi og holistisk tænkning. Siden 2014 er der blevet uddannet SoulFlow Guider i Danmark og metoden anvendes i klientpraksis.

God fornøjelse.

”Smerte & spiritualitet samt nænsomheden spiritualiten”.

Det første spørgsmål vært Kataliya Kirkegaard stifteren af Hjertekriger.dk stiller Søren Hauge er ”hvad igangsætter oftest det skifte, som mange foretager mhp at efterleve og eller, opsøge en spirituel levestil”.
Søren forklarer at der oftest er 3 årsager og nævner bl.a. den spirituelle kompasmål som nogen er født med. Denne er knapt så udbredt mens den mere udbredte årsag er at ”man kommer ud for noget”. Bl.a det at livet falder fra hinanden, man mister nogen eller noget. Man oplever en form for tab. Søren nævner også en form for opvågning, som mange mennesker oplever, hvor man ikke taber noget men i stedet for peaker (opnår succes) og til sidst at opleve at livet ikke rigtig giver mening.

Vi taler også om ”meningen med livet” og noget som er vigtigt for vi mennesker, – det at man føler man bliver brugt på den gode måde ved bl.a. at følge sit kald.
Emner som at mangle meningsfuldt indhold i livet og ”blot” leve det almindelige liv fyldt med støjsendere i form af Netflix, tv og de sociale medier fordi man ikke kan finde ud af holde ud af at være sammen med sig selv bliver også drøftet.

Søren og Kataliya taler også om det med ikke at kunne mærke sig selv samt fraspaltning af sig selv, samt det at have levet et kærligheds-fattigt liv måske pga mangel på kærlighed i barndommen. Betydningen af at være i stand til at elske og blive elsket, -frem for at føle sig som værende frosset ude er vigtig for mennesket.
Hjertelighed. Følelsesløshed. Dyb smerte kontra eksistentiel smerte. Det at mangle noget i livet og en søgen efter ens livsformål. Det at søge lykken men ikke rigtig finde den, er også emner som bliver debatteret.
Samt det at være nænsom over for sig selv og at finde det værdifulde i alt hvad man gennemgår også selv om det gør ondt. Frem for at spalte det ubehagelige inde i sig selv fra, fordi det ikke er foreneligt med hvad mange tror er spiritualitet.

Begreberne vildskab og vildhed bliver også drøftet kontra det at leve et tamt og tandløst liv, for at bruge Sørens ord,– men se med og bliv inspireret.