Kunstig intelligens erstatter vært

Kunstig intelligens erstatter vært

Kunstig intelligens erstatter nu i højere og højere grad mennesker. Nu er der et forsøg i gang med at lade en robot erstatte en studievært. Et andet forsøg er allerede lavet. Her har man  lavet et maleri af kunstig intelligens. Det er  nu blevet solgt på auktion for 432.000 dollars ved Christie’s i New York. Et andet sted er der lavet planer for førerløse biler.

Den kunstige intelligens har frembragt en række værker ved at sammenligne 15.000 kunstværker med sine egne frembringelser, og det frembragte tilsyneladende kunst i millionklassen, nærmere betegnet 2,8 millioner danske kroner.

GAN (Generative Adversarial Networks) hedder algoritmen, der har været brugt til at fremstille billedet, Edmond de Belamy.  Algoritmen er frit tilgængelig online og har allerede været brugt i utallige sammenhænge. Det kan ændre hele den måde vi betragter kunst og kreativitet i fremover.

AI er kreativ som mennesket

Vi kan efterhånden alle forholde os til, at computere kan lave ufattelige beregninger på millisekunder, men det er de færreste som forbinder computerkraft, eller kunstig intelligens med direkte kreativitet. En egenskab reserveret mennesket, endda relativt få udvalgte .

Denne forestilling må man nu skrinlægge, som endnu en milepæl i udviklingen af AI (Artificial Intelligence). Avanceret computersoftware er nu i stand til at lave original kunst i form af billeder, digte og endda musik, så selv eksperter ikke kan kende forskel.

Den meget anerkendte softwarearkitekt og ingeniør, Blaise Agüera y Arcas, en af de fremmeste forskere i ”machine learning”, forklarer hvordan de milliarder af beregninger, der f.eks. anvendes ved billedgenkendelse, i virkeligheden også kan ”vendes om”, så beregningerne munder ud i helt nye billeder, helt nye forestillinger om virkeligheden, som i høj grad kan siges at udgøre en kreativ process.